Bažant na rožni
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1327 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 83 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 134 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 452.3 mg
- Draslík 1485.5 mg
- Vláknina 698.8 mg
- Vitamín A 698.8 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vykuchaného a omytého bažanta protkneme slaninou a osolíme na povrchu i uvnitř. 
- 
                                2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou, pepřem a 3/4 dávky másla. Směs vložíme do břišní dutiny bažanta. 
- 
                                3Bažanta zabalíme do plátků slaniny, ovážeme provázkem, napíchneme na rožeň a grilujeme za občasného potírání zbylým máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        