Zajíc na slanině a česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 138.9 mg
- Draslík 581.2 mg
- Vláknina 1344 mg
- Vitamín A 1344 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou. 
- 
                                2Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem. 
- 
                                3Opečeme jej po všech stranách na másle. 
- 
                                4Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby. 
- 
                                5Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou. 
- 
                                6Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        