Pstruh plněný citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Pstruh
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 976 mg
  • Vláknina 4739.8 mg
  • Vitamín A 4739.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a omyté pstruhy osolíme a opepříme. Každého pstruha naplníme na plátky nakrájeným, neoloupaným citronem a zašijeme nebo sepneme jehlami.

  • 2

    Ryby vložíme na pekáč s máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme doměkka. Během pečení pstruhy mírně podléváme vodou.

  • 3

    Podáváme na salátových listech s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu