Zajíc na švestkách
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 250 g Vepřová kýta uzená
 - 250 g Švestky
 - 1500 g Zaječí maso
 - 40 ml Ocet kvasný lihový
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Víno červené
 - 0.27 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 791 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 1311 mg
 - Vláknina 7787.5 mg
 - Vitamín A 7787.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme zeleninu, zajíce naporcujeme a vložíme do keramické nádoby s víkem. Dvě cibule a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a přidáme všechno k masu. Přilijeme víno a ocet, přidáme bobkový list, tymián, šalvěj, přikryjeme a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
 - 
                                2
Druhý den maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme uzené maso pokrájené na kostky, marinádu, švestky a cibuli nakrájenou nadrobno, vaříme asi hodinu na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.