Zapečená treska na žampiónech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 800 g Treska aljašská
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Strouhanka
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 705 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 119 mg
  • Draslík 1348.9 mg
  • Vláknina 5477.5 mg
  • Vitamín A 5477.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut odležet. Mezitím na pánvi zahřejeme 30 g másla, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony a dalších 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme petržel, kopr a pažitku, promícháme a odstavíme. Zapékací formu vymažeme 70 g másla, do formy nalijeme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme rybí filety a navrstvíme druhou polovinu zeleninové směsi. Vše opatrně zalijeme pivem, posypeme strouhankou a navrch poklademe vločkami z 50 g másla. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25-30 minut.

Komentáře k receptu