Vařené hovězí maso s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 14 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 96.6 mg
- Draslík 1141.7 mg
- Vláknina 22944 mg
- Vitamín A 22944 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na srpečky. 
- 
                                2Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek cibule, několik zrnek pepře a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. 
- 
                                3Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájená jablka a chvilku podusíme na másle. Jablka podlijeme vývarem, trochu osladíme, zakapeme citronovou šťávou a 2 minuty podusíme. 
- 
                                4Na talíře pokládáme porce masa, které obložíme dušenými jablky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        