Telecí mozeček s husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Telecí mozek
  • 200 g Játra husí
  • 40 g Lanýž
  • 60 g Strouhanka
  • 600 g Bramborová kaše
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Bešamel
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 1325.2 mg
  • Draslík 644.7 mg
  • Vláknina 4126.3 mg
  • Vitamín A 4126.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozeček spaříme a odblaníme. Vložíme do vařící vody, osolíme a vaříme 40 minut. Okapaný mozeček nakrájíme na velmi malé kousky, husí játra pokrájíme na jemno, smícháme, přidáme bešamel a nadrobno pokrájené lanýže, osolíme a opepříme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme placičky velikosti karbanátků, obalíme je v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

  • 2

    Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu