Ravioly s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rajčata
  • 500 g Těstoviny Ravioli
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 158.8 mg
  • Draslík 1271.5 mg
  • Vláknina 6013.8 mg
  • Vitamín A 6013.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme ravioly v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím spaříme rajčata ve vroucí vodě, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou šalotku. Přidáme rajčata a asi 10minut podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme nasekanou bazalku.

  • 3

    Těstoviny přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu