Zapečené lilky s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 788 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 612.8 mg
 - Vláknina 11375 mg
 - Vitamín A 11375 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté lilky nakrájíme na malé kousky a v míse je necháme nasolené 30 minut odležet. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a papriky zbavené jádřinců na silnější proužky. Nasolené lilky propláchneme a necháme na cedníku okapat. Poté je na rozpáleném másle osmažíme dozlatova a vyskládáme do pekáčku. Na pánvi po lilcích orestujeme papriku a kolečka klobásy, aby nasály šťávu z lilků. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, promícháme a rozložíme na lilky v pekáčku. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypaná nasekanou petrželkou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě aso 20 minut. Podáváme např. s pečivem nebo jako přílohu k masu.
 - 
                                2