Pečená kachní prsa na mangu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kachní prsa
  • 125 ml Kachní vývar
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Mango
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 cl Víno portské
  • 0.09 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 826.9 mg
  • Vláknina 5300 mg
  • Vitamín A 5300 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.

  • 2

    V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.

  • 3

    Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.

  • 5

    Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.

  • 6

    Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.

  • 7

    Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.

Komentáře k receptu