Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka parmská
  • 800 g Kachní prsa
  • 200 g Rýže indiánská
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.33 dl Olej olivový
  • 4 dl Demi glace
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 112 g
  • Sodík 1168 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 431.7 mg
  • Draslík 1104 mg
  • Vláknina 7199.5 mg
  • Vitamín A 7199.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut.

  • 2

    Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme.

  • 3

    Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení.

  • 4

    Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu