Pečená kachní prsa s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mrkev kořen
  • 10 g Kmín celý
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 30 g Petržel kořen
  • 300 g Kachní prsa
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 100 g Máslo jihočeské
  • 200 g Čočka žlutá
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 995.4 mg
  • Vláknina 12187.7 mg
  • Vitamín A 12187.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.

  • 2

    Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.

  • 3

    Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.

  • 4

    Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.

Komentáře k receptu