Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 650 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí jazyk
  • 14 g Pórek
  • 2 g Sezam - semena
  • 200 g Telecí hruď
  • 10 g Sůl
  • 100 g Česnek
  • 8 g Česnek
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Hovězí kližka
  • 2.2 g Chilli paprička
  • 50 g Cibulka jarní
  • 125 g Hrušky
  • 10 g Oříšky piniové
  • 100 g Nudle pohankové
  • 25 g Shiitake houby
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 45 ml Omáčka sójová
  • 14 ml Olej sezamový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 10 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1207 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 201.7 mg
  • Draslík 683.7 mg
  • Vláknina 6042 mg
  • Vitamín A 6042 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků.

  • 2

    Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu.

  • 3

    Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili.

  • 4

    Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.)

  • 5

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou.

Komentáře k receptu