Dušené skopové plecko s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Voda pitná
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.2 kg Skopová plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 188.2 mg
  • Vláknina 1905.4 mg
  • Vitamín A 1905.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na nudličky, maso očistíme a pokrájíme na kostky. Nakládané fazolové lusky scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl, pepř, promícháme a osmažíme. Osmažené maso zalijeme vodou, na mírném plameni dusíme do poloměkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, přidáme fazolky a dusíme zhruba 10 minut.

Komentáře k receptu