Špagety s pestem z oliv a mladého špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Baby špenát
  • 100 g Olivy zelené
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • 4.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 609.6 mg
  • Vláknina 12816.5 mg
  • Vitamín A 12816.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebereme mladý špenát, důkladně omyjeme a otřepeme dosucha. Oloupaný česnek nahrubo nasekáme. V malém hrnci uvedeme do varu trochu vody, lehce osolíme, přidáme špenát a krátce povaříme do zavadnutí. Poté slijeme a rychle zchladíme. Vymačkáme zbývající vodu a nahrubo nasekáme.

  • 2

    Nastrouháme parmazán, zelené olivy vypeckujeme. Nasypeme do mixeru polovinu oliv, špenát, parmazán, česnek a piniové oříšky, vše řádně rozmixujeme. Do této směsi zašleháme olej a vzniklé pesto dle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu uvaříme špagety na skus. Po slití přes síto necháme krátkou dobu těstoviny okapat a podáváme na nahřátých talířích. Na špagety dáme pesto a ozdobíme zbývajícími olivami.

Komentáře k receptu