Ravioly s olomouckými tvarůžky
Suroviny
- 200 g Sýr Tvarůžky
 - 100 g Houby čerstvé
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1.5 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2.25 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 177.7 mg
 - Draslík 266.6 mg
 - Vláknina 6574.9 mg
 - Vitamín A 6574.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme.
 - 
                                3
V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké.
 - 
                                4
Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme.
 - 
                                5
Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou.