Žampiónová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Žampion zahradní
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 6.7 mg
  • Vláknina 183 mg
  • Vitamín A 183 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme a na másle zhruba čtvrt hodiny dusíme s citronovou šťávou.

  • 2

    Ve smetaně rozšleháme mouku, vlijeme na žampiony, osolíme, okořeníme a za stálého míchání chvíli povaříme.

Komentáře k receptu