Jehněčí guláš po turecku
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 350 g Jehněčí maso
 - 0.5 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 1.5 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Olivy černé
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 4592 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 1282.5 mg
 - Vláknina 41712.5 mg
 - Vitamín A 41712.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1669.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky a zbavíme ho loje a chrupavek. Dáme do teflonové pánve a bez tuku prohříváme, dokud nepustí šťávu.
 - 
                                2
Rozkrájíme na 8 dílů cibuli, přidáme ji s rozetřeným česnekem k masu a 4 minuty smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou papriku, vinný ocet, pokrájená rajčata, bobkový list, rajčatový protlak, šalvěj, kopr, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut.
 - 
                                3
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do guláše a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Zakryjeme poklicí a vaříme 30 minut, dokud nebudou měkké.
 - 
                                4
Přidáme rozpůlené olivy bez pecek a povaříme 5 minut. Podáváme teplé.