Marinovaný losos na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Bobkový list
  • 16 ks Cibulka jarní
  • 16 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.14 dl Olej olivový
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Losos obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1333.5 mg
  • Vláknina 6509.8 mg
  • Vitamín A 6509.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce metlou smícháme olej, 75 ml citronové šťávy, pepř a sůl. Lososa nakrájíme na kousky a dáme do připravené marinády, necháme alespoň 1 hodinu odležet.

  • 2

    Kousky ryby pak střídavě s malými cibulkami, cherry rajčátky a bobkovými listy napichujeme na jehly.

  • 3

    Rozpálíme gril a na mřížce jehly grilujeme, dokud ryba není dostatečně propečená. Hotové špízy pokapeme zbylou citronovou šťávou.

Komentáře k receptu