Jehněčí guláš s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí plec
  • 10 g Skořice mletá
  • 8 g Koriandr mletý
  • 8 g Kmín mletý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 120 g Cibule červená
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 30 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 130 g Meruňky sušené
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Koriandr čerstvý
  • 500 ml Vývar jehněčí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1142 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 124.9 mg
  • Draslík 1485.7 mg
  • Vláknina 15827.5 mg
  • Vitamín A 15827.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso nakrájíme na kostky, rajčata scedíme, červenou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, sušené meruňky trochu pokrájíme, lístky koriandru posekáme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso a orestujeme. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme, přidáme mletou skořici, kmín, koriandr, česnek, podlijeme vývarem, přisypeme meruňky, rajčata a dusíme doměkka.

  • 3

    Porce na talířích posypeme koriandrem.

Komentáře k receptu