Dušené skopové plecko s fazolkami
Suroviny
- 150 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Voda pitná
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1.2 kg Skopová plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 61 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 23 mg
- Draslík 188.2 mg
- Vláknina 1905.4 mg
- Vitamín A 1905.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na nudličky, maso očistíme a pokrájíme na kostky. Nakládané fazolové lusky scedíme, necháme okapat.
-
2
Na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl, pepř, promícháme a osmažíme. Osmažené maso zalijeme vodou, na mírném plameni dusíme do poloměkka. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, přidáme fazolky a dusíme zhruba 10 minut.