Zelnice s uzeným masem
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
- 200 g Uzené maso vařené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1.25 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 47 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 190 mg
- Vláknina 3514.8 mg
- Vitamín A 3514.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka. 
- 
                                2Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky. 
- 
                                3Vše uvaříme do měkka. 
- 
                                4Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        