Jehněčí guláš s batáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 500 g Brambory sladké (Batáty)
  • 30 g Olej olivový
  • 250 g Passata (drcená rajčata)
  • 4 g Chilli paprička sušená
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 300 g Okra - Ibišek jedlý
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1442 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1155.4 mg
  • Vláknina 12283.7 mg
  • Vitamín A 12283.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jehněčí kýty nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, batáty oškrábeme, nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. Přiložíme maso, orestujeme, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou cayenského pepře, drcenou chilli papričkou, přidáme passatu, batáty, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut doměkka. Okru očistíme, omyjeme, přidáme do guláše, podusíme ještě 5 minut a odstavíme.

Komentáře k receptu