Rosol z višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Višně
  • 250 g Cukr krupice
  • 30 g Želatina
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 175 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a rozvaříme. Rozvařené višně rozmačkáme a přecedíme přes hustý cedník do jiného hrnce. Práškovou želatinu rozpustíme ve studené vodě a pozvolna zahříváme, až je horká a zprůhlední. Do višňového protlaku přidáme cukr, vmícháme želatinu a rozlijeme do jednotlivých misek nebo pohárů a dáme vychladit.

Komentáře k receptu