Polévka skopová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1027 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 655.4 mg
 - Vláknina 8682.5 mg
 - Vitamín A 8682.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.
 - 
                                2
Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.
 - 
                                3
Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
 - 
                                4
Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.