Vývar s knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Mandle
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Strouhanka
  • 450 g Játra drůbeží
  • 2500 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 899 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 159.8 mg
  • Vláknina 1360.1 mg
  • Vitamín A 1360.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra dobře omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.

  • 2

    Mandle přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, poté nasekáme najemno.

  • 3

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 4

    Všechny tyto suroviny smícháme dohromady, přidáme majoránku, sůl, pepř, mouku a žloutky.

  • 5

    Vše dobře prohněteme a vytvarujeme v malé knedlíčky. Ty obalíme ve strouhance.

  • 6

    Vývar uvedeme k varu a knedlíčky do něj dáme vařit. Vaříme přibližně 5 minut.

  • 7

    Uvařené knedlíčky vyplují na hladinu.

Komentáře k receptu