Vařené hovězí maso s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 750 g Hovězí libové
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sardelová pasta
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 349.1 mg
  • Draslík 1022.6 mg
  • Vláknina 17228 mg
  • Vitamín A 17228 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut.

  • 3

    Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem.

Komentáře k receptu