Hovězí maso na hřebíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 100.1 mg
  • Vláknina 2185.3 mg
  • Vitamín A 2185.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu.

  • 3

    Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny.

  • 4

    Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme.

  • 5

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu