Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 442 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 191.6 mg
 - Draslík 769.2 mg
 - Vláknina 5779.5 mg
 - Vitamín A 5779.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme.
 - 
                                2
Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme.
 - 
                                3
Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto.
 - 
                                4
Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce.
 - 
                                5
Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně.