Chřestový salát s cibulí a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Tvaroh měkký
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Cibule
  • 3 ks Chřest bílý
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 686.4 mg
  • Vláknina 23817 mg
  • Vitamín A 23817 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový chřest a celer nakrájíme na kousky, cibuli nasekáme. Rajčata nakrájíme na tenké plátky. Listy hlávkového salátu důkladně opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Kousky chřestu, celeru a nasekanou cibuli smícháme s 1 lžičkou papriky a tuto směs rozložíme na rozložené listy salátu na servírovací míse nebo talířích. Na tuto směs rozdělíme tvaroh a celý salát poklademe tenkými plátky rajčat. Podáváme studené.

Komentáře k receptu