Chřestový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Hořčice
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 287.5 mg
  • Vláknina 5436.6 mg
  • Vitamín A 5436.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sůl a moučkový cukr rozpustíme ve vodě, přidáme citrónovou šťávu, přimícháme ostatní přísady jemně nakrájené, pouze s výjimkou vejce, a řádně rozkvedláme.

  • 2

    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na menší kousky. Smícháme jej s připravenou zálivkou a necháme odležet.

  • 3

    Než budeme salát podávat, posypeme jej nasekaným vejcem uvařeným natvrdo a petrželovou natí.

  • 4

    Podáváme jako studený předkrm nebo jako salát k pečením.

Komentáře k receptu