Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 500 g Baby špenát
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1238.8 mg
  • Vláknina 13709.8 mg
  • Vitamín A 13709.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.

  • 2

    Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.

  • 3

    V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.

  • 4

    Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.

Komentáře k receptu