Rybí závitky plněné špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Makrela - filety
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 1023.8 mg
  • Vláknina 3478.5 mg
  • Vitamín A 3478.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.

  • 2

    Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.

  • 3

    Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.

  • 4

    Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.

  • 5

    Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.

  • 6

    Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.

  • 7

    Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.

Komentáře k receptu