Skopové maso na mátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 230 g Špenát listový čerstvý
  • 85 g Fazolové lusky zelené
  • 280 g Skopová krkovička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1301 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1317.1 mg
  • Vláknina 9560.1 mg
  • Vitamín A 9560.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou krkovici zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké plátky,které dáme na pánev na rozehřátý olej.Prudce osmahneme dohněda.Plátky vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 2

    Na pánev dáme nahrubo nakrájenou cibuli,rozmačkaný česnek a najemno nakrájené chilli papričky,které předem zbavíme semínek.Přidáme zelené fazolky a ještě 3 minuty restujeme.Přidáme jehněčí plátky,špenát,ústřicovou a rybí omáčku,cukr a citronovou šťávu.Vaříme za stálého míchání dokud se maso neopeče.

  • 3

    Před podáváním hotové jídlo okořeníme a posypeme nakrájenou mátou.

Komentáře k receptu