Bramborovo-zelné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí kysané
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 544.9 mg
  • Vláknina 7855.2 mg
  • Vitamín A 7855.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.

  • 3

    Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.

  • 4

    Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.

  • 5

    Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.

Komentáře k receptu