Chřestový salát s olivovo-vínovou marinádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 3196 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 272.3 mg
 - Vláknina 26240 mg
 - Vitamín A 26240 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme, opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka v osolené vodě a necháme okapat. Kousky okapaného chřestu dáme do servírovacích misek, zalijeme je marinádou z oliv a dáme do lednice vychladit.
 - 
                                2
Příprava marinády: olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky a zalijeme vínem, ochutíme citrónem, solí a sekanou petrželkou.
 - 
                                3
Podáváme studené.