Pstruh plněný houbami
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 800 g Pstruh
 - 200 g Veka
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 10 ks Kapary
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 326 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 177.3 mg
 - Draslík 994.7 mg
 - Vláknina 786.3 mg
 - Vitamín A 786.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Veku nakrájíme na kostičky, zakapeme vínem a smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, houbami podušenými na šalotce a vejcem. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Připravenou nádivkou naplníme pstruhy. Ryby obalíme v hladké mouce smíchané s kmínem, opečeme na pánvi a dopékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Můžeme podávat s holandskou omáčkou.