Hovězí maso na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1049 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 56 mg
 - Draslík 343.5 mg
 - Vláknina 1784 mg
 - Vitamín A 1784 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.
 - 
                                3
Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                4
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.
 - 
                                5
Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.