Telecí na paprice
Suroviny
- 500 g Telecí kýta
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 0.02 kávová lžička Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Víno červené
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 3 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 97.8 mg
 - Draslík 601.7 mg
 - Vláknina 2463.8 mg
 - Vitamín A 2463.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.
 - 
                                2
Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.
 - 
                                3
Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.