Vařené hovězí maso s vaječnou oblohou po korejsku
Suroviny
- 200 g Hovězí jazyk
 - 14 g Pórek
 - 2 g Sezam - semena
 - 200 g Telecí hruď
 - 10 g Sůl
 - 100 g Česnek
 - 8 g Česnek
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Hovězí kližka
 - 2.2 g Chilli paprička
 - 50 g Cibulka jarní
 - 125 g Hrušky
 - 10 g Oříšky piniové
 - 100 g Nudle pohankové
 - 25 g Shiitake houby
 - 15 ml Omáčka sójová
 - 45 ml Omáčka sójová
 - 14 ml Olej sezamový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 10 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1207 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 201.7 mg
 - Draslík 683.7 mg
 - Vláknina 6042 mg
 - Vitamín A 6042 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chrupavku, jazyk a telecí hruď očistíme a namočíme na 3 hodiny do studené vody. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme v utěrce, odřízneme jim nohy a nakrájíme je na delší plátky. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Piniové oříšky oloupeme a osušíme v utěrce. Koření smícháme s kořenící omáčkou. Hrušku oloupeme a nakrájíme na kousky tvaru měsíčků.
 - 
                                2
Do vroucí vody v hrnci dáme jazyk a chrupavky a vaříme 5 minut. Po této době vyměníme vodu za čerstvou, přivedeme vývar k varu, a potom maso vaříme na mírnějším ohni 3 hodiny. Během vaření vývaru sbíráme z vroucího vývaru tuk a pěnu. Po 3 hodinách varu přidáme do vývaru koření a vaříme další 1 hodinu.
 - 
                                3
Po 4 hodinách varu odstavíme vývar z ohně, maso nakrájíme na tenké delší nudličky a okořeníme je 1/2 kořenící směsi, kterou jsme si připavili.
 - 
                                4
Zchladlý vývar scedíme přez utěrku. Ve scezeném vývaru rozmícháme zředěnou sójovou omáčku a ochutíme solí. Žampiony povaříme ve vroucí vodě asi 1 minutu, a potom je nakrájíme na stejně dlouhé plátky jako maso. Vejce uvaříme natvrdo a oloupaná nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. (Vejce snáze oloupáme, pokud je vyndáme z lednice asi o 30 minut dříve před vařením, aby získala pokojovou teplotu. Po vaření propláchneme vejce pod studenou vodou.)
 - 
                                5
Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a necháme chvilku okapat. Okořeněné maso, houby, kousky hrušky, piniové oříšky a vařené nudle naskládáme na pařák, zalijeme odloženým vývarem, přivedeme k varu, a potom na mírnějšm ohni vaříme 10 minut. Pokrm podáváme teplý, kořeněný kořenící omáčkou.