Vařené hovězí maso s kapustou a zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso přední
 - 200 g Kosti hovězí morkové
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý celý
 - 3 g Nové koření celé
 - 2 g Bobkový list
 - 60 g Cibule
 - 80 g Mrkev kořen
 - 80 g Celer bulvový
 - 80 g Petržel kořen
 - 50 g Pórek
 - 250 g Kapusta hlávková
 - 150 g Květák
 - 60 g Hořčice
 - 1500 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 793 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 1113.7 mg
 - Vláknina 9108.5 mg
 - Vitamín A 9108.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso s kostmi vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celou cibuli, nové koření, bobkový list a vaříme hodinu a půl.
 - 
                                2
Mezitím připravíme zeleninu. Očistíme a na kostičky nakrájíme mrkev, celer, petržel, přidáme k masu a vaříme dalších 20 minut. Kapustu nakrájíme nahrubo, pórek na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Přisypeme do vývaru k masu a vaříme ještě 10 minut.
 - 
                                3
Vývar scedíme, maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti a koření. Maso podáváme horké s trochou zeleniny a přelité vývarem nebo samotné s hořčicí. V tom případě vývar použijeme na polévku.