Vařené hovězí maso s okurkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 625 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 538.2 mg
 - Vláknina 1489.8 mg
 - Vitamín A 1489.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 105.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme na malé kostičky.
 - 
                                2
Hovězí maso omyjeme, rozporcujeme a uvaříme ve slané vodě.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přimícháme smetanu, přilijeme hovězí vývar a necháme vařit alespoň 10 minut. Potom do hrnce přisypeme nakrájené okurky, podle chuti opepříme, osolíme a vaříme, až má omáčka požadovanou hustotu.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na porce a na talířích přeléváme okurkovou omáčkou.