Roštěnky na cibuli
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Oregano
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 5 dl Víno červené
 - 1 dl Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 118.8 mg
 - Draslík 208.9 mg
 - Vláknina 2922.2 mg
 - Vitamín A 2922.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.
 - 
                                2
Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.