Chřestový salát s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 33 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 28 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 4.9 mg
 - Draslík 17.1 mg
 - Vláknina 330.1 mg
 - Vitamín A 330.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, necháme ji svařit, dáme do ní chřest a blanšírujeme 2 minuty. Chřest vyjmeme, necháme okapat na utěrce a poté vložíme na pánev s rozpáleným máslem a spolu s nakrájenými švestkami restujeme z každé strany další 3 minuty.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na kolečka, naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme ho olejem a dáme péct do horké trouby na 5 minut. Plech vytáhneme z trouby, ještě horký sýr posypeme oreganem a zatím ho necháme na plechu v teple.
 - 
                                3
Na talíře naaranžujeme ještě teplá kolečka kozího sýru, chřest se švestkami, přidáme půlku citronu, ozdobíme natrhanými kousky voňavé máty, a podáváme.