Vařené hovězí maso s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 224 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 69.2 mg
 - Draslík 373.6 mg
 - Vláknina 1872.2 mg
 - Vitamín A 1872.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme oloupanou cibuli s česnekem, bobkový list a povaříme do měkka.
 - 
                                2
V kastrůlku nebo v pánvičce osmahneme nasucho mouku do žluta. Poté zalijeme vodou, dobře rozkvedláme, osolíme, opepříme, povaříme do zhoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vložíme čerstvé máslo, přilijeme pomerančovou šťávu a ještě jednou dobře promícháme.
 - 
                                3
Měkké maso rozkrájíme na porce a klademe na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme pomerančovou omáčkou, podáváme s vhodnou přílohou.