Pečená kachní játra s rebarborou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 1030.5 mg
 - Draslík 762 mg
 - Vláknina 4939.5 mg
 - Vitamín A 4939.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvou rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Stranou si z horké vody a okry připravíme čaj z ibišku, do kterého nakrájenou rebarboru přidáme. Necháme louhovat cca 10 minut.
 - 
                                2
Játra opepříme (nesmíme osolit) a na pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany. Na závěr je osolíme. Z čaje vyndáme rebarboru a dáme ji na talíř. Přidáme jahody, které předtím namočíme v ibiškovém čaji a na závěr přidáme játra, která jsme nechali okapat na ubrousku.