Zapečená treska na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 50 g Petržel - nať
  • 170 g Mušle slávky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Vývar rybí
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 1697.8 mg
  • Vláknina 13308.8 mg
  • Vitamín A 13308.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Smažíme 2-3 minuty doměkka. Přisypeme mouku a mícháme asi 1 minutu. Za stálého míchání přilijeme postupně rybí vývar a vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme citronovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Omáčku sejmeme z ohně, vmícháme do ní tresku nakrájemou na kostky, mušle uvařené a vyloupané, nasekanou petrželku a vše přeložíme do zapékací misky. Brambory rozmačkáme se zbývajícím máslem a mlékem a rozetřeme na rybu. Pečeme 30-40 minut v rozpálené troubě na 220 °C.

Komentáře k receptu