Kapr smažený v žampionovém těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 848 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 121.3 mg
 - Draslík 399.2 mg
 - Vláknina 839.5 mg
 - Vitamín A 839.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté mouky, očištěných, omytých a na plátky nakrájených žampionů a trochy oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
 - 
                                3
Po usmažení kapra ihned podáváme.