Telecí mozeček na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 1996.5 mg
 - Draslík 596.4 mg
 - Vláknina 2231 mg
 - Vitamín A 2231 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
 - 
                                3
Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.