Pečená kachní prsa s čočkou
Suroviny
- 30 g Mrkev kořen
 - 10 g Kmín celý
 - 30 g Celer řapíkatý
 - 30 g Petržel kořen
 - 300 g Kachní prsa
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 100 g Máslo jihočeské
 - 200 g Čočka žlutá
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 882 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 46.8 mg
 - Draslík 995.4 mg
 - Vláknina 12187.7 mg
 - Vitamín A 12187.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.
 - 
                                2
Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.
 - 
                                3
Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.
 - 
                                4
Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.